WiseSense

E-mail: office@wisesense.hu
Telefon: +36 70 675 9216

linkdin instagram facebooktiktok

Pályázatírás hatékonyan, Projektmenedzsment bölcsen!

 

Kezdő vállalkozás támogatás
Vállalkozó Start II. program

Olvasási idő: 5 perc

Magyarországon az egyik jelenlegi legégetőbb problémakör az alacsony munkahelyteremtési képesség, különösen a mikro- és kisvállalkozások körében, amelyek a leginkább vannak kitéve a változó gazdasági folyamatoknak. Miközben a legfrissebb adatok szerint a hazai vállalkozások közül a mikro- és kisvállalkozások 60%-a önfoglalkoztató, tehát egyszemélyes vállalkozás. Ez a statisztika meglehetősen aggasztó, mivel a kisvállalkozások szerepe a munkahelyteremtésben és a gazdaság fellendítésében kulcsfontosságú.

Az állami szervek és a kormányzat elkötelezettek a foglalkoztatási lehetőségek bővítése iránt és ennek érdekében számos kezdeményezést hajtanak végre. Az egyik ilyen eszköz a kezdő vállalkozás támogatás vagyis a Vállalkozó Start II. Program, melynek célja az új vállalkozások létrejöttének támogatása és az üzleti aktivitás ösztönzése. A program konkrétan olyan magánszemélyeket céloz meg, akik vállalkozói szemlélettel rendelkeznek és piacképes vállalkozói ötlettel rendelkeznek.

Azonban az alacsony munkahelyteremtési képesség problémáját alaposan meg kell értenünk, és komplex megoldásokra van szükség a változtatáshoz. Az alacsony foglalkoztatási ráták mögött számos tényező rejlik, amelyek között szerepelhetnek a vállalkozói szemlélet hiánya, a vállalkozások finanszírozási nehézségei, az üzleti környezet kihívásai és az iskolai képzés hiányosságai.

Az alacsony vállalkozói szemlélet oka lehet a vállalkozói ismeretek és készségek hiánya, valamint a vállalkozóvá válással kapcsolatos téveszmék és félelmek. A Vállalkozó Start II. Program kétségkívül fontos lépés a vállalkozói aktivitás ösztönzésében, de további erőfeszítésekre van szükség a vállalkozói kultúra és az innováció támogatása terén.

Az induló vállalkozások finanszírozási nehézségei szintén kulcsfontosságú tényezők az alacsony munkahelyteremtési képesség mögött. A mikro- és kisvállalkozások gyakran küzdenek a megfelelő finanszírozás megszerzésével a kezdeti fázisban és ez negatív hatással lehet a növekedési potenciáljukra és munkahelyteremtési képességükre. Az állami támogatások és hitelprogramok kibővítése, valamint az innovatív finanszírozási lehetőségek bevezetése segíthet ezen a területen.

 

A képzés és oktatás szerepe sem elhanyagolható a munkahelyteremtési képesség fokozása szempontjából. Az oktatási intézményeknek összhangban kell lenniük a gazdasági és ipari trendekkel és olyan szakembereket kell képezniük, akik releváns tudással és készségekkel rendelkeznek a vállalkozói tevékenységek fejlesztéséhez és működtetéséhez.

Összességében tehát a mikro- és kisvállalkozások fontos szereplői Magyarország gazdaságának, és a munkahelyteremtési képességük fokozása elengedhetetlen a gazdaság fenntartható növekedéséhez és fejlődéséhez. A problémára való komplex megközelítés, az állami támogatások kibővítése, az üzleti környezet javítása és a képzés fejlesztése mind olyan kulcselemek, amelyek hozzájárulhatnak a vállalkozói szektor fellendítéséhez és a munkahelyteremtési képesség növeléséhez Magyarországon.

Ezen problémákra kínál megoldást kezdő vállalkozás támogatás keretében a Vállalkozó Start II. program az alábbi feltételeknek megfelelő 18-64 év közötti magánszemélyeknek:

  • vállalkozói szemlélettel, piacképes vállalkozói ötlettel rendelkeznek
  • vállalkozói alapkompetenciáik felmérése érdekében alkalmazott vállalkozói kompetenciatesztet eredményesen kitöltötték, a személyes elbeszélgetés során vállalkozási ötletük, attitűdjük alapján támogathatónak bizonyultak
  • minimum 8 általánost végzett magyar állampolgárok
  • magyarországi állandó lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek
  • más vállalkozásban többségi tulajdonnal nem rendelkeznek,
  • más vállalkozásnak nem vezető tisztségviselői

 

A jelentkezők felkészültségének és motivációjának mérése, illetve személyes elbeszélgetés után – melynek részét képezi a piacképes vállalkozói ötlet részletes bemutatása – lehet bekerülni a kezdő vállalkozás támogatási programba, amelyben:

  • 90 órás online vállalkozói képzésen kell résztvenni
  • majd elkészítik a vállalkozás részletes üzleti tervét

 

A jóváhagyásra kerülő üzleti tervvel rendelkező magánszemélyek alapíthatják meg új cégüket a kezdő vállalkozás támogatás segítségével, amelynek összege legfeljebb 4,5 millió Ft.

kezdő vállalkozás támogatás

Kezdő vállalkozás támogatás a WiseSense-nél

Segítünk vállalkozásodat beindítani. Amit kínálunk az a Mentorálás szolgáltatásunk, amelyről több infót itt találsz.

Amint mindenképp tegyél meg és nem kell hozzá pályázatíró vagy egyéb tanácsadó:

  1. Regisztrálj az OFA oldalán a Válallkozó Start II. programba
  2. Töltsd ki a kompetencia felmérést (megcsináltathatod mással is, de a szóbeli meghallgatás is lesz…)

Ha úgy érzed nem vagy eléggé felkészülve a szóbeli beszélgetésre vagy a beszélgetés során bemutatásra kerülő üzleti terved elkészítésébe, akkor segítünk neked.

A pályázati világban nem mindegy mit mondasz vagy írsz le, hiszen a rengeteg jelentkező miatt a Szakmai Bizottság kevés figyelmet fordít rád. Ki kell tűnnöd az ötlettel és a komplex, mindenre kiterjedő gondolkodással.

Ha a szóbeli elbeszélgetés után beválasztottak a programba, akkor az üzleti terv elkészítésében az OFA munkatársai segítenek.

Ha viszont úgy érzed nem foglalkoznak eleget a projekteddel, akkor a továbbiakban is igénybe veheted Mentorálási szolgáltatásunkat.

Segítünk felkészülni, hogy minél nagyobb eséllyel indulj a kezdő vállalkozás támogatás elnyeréséhez.

 

 

Bízunk benne, hogy a WiseSense-t választod, hogy segíthessünk átlátható és eredményes pályázatot készíteni, amely tovább növeli az esélyeidet a kezdő vállalkozás támogatási programban.

 

Ha bármilyen kérdésed van, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot!

 

Ne felejtsd el, hogy cégünk aktív FacebookInstagram és TikTok social media csatornákkal rendelkezik, ahol további hasznos tippeket és ötleteket találsz.

 

Csatlakozz hozzánk és lépj be a sikeres pályázók közösségébe!

 


 

Iratkozz fel hírlevelünkre

Ne maradj le pályázati lehetőségekről és értékes tartalmakról!
Pályázatképes céged van?

Ingyenes minősítés
10 felhívás
10 év tapasztalat!