Kezdő vállalkozás támogatás

Home / Blog / Portfóliók / Kezdő vállalkozás támogatás

Vármegyei szinten elérhető induló vállalkozás támogatáshoz nyomj a gombra.

Vállalkozó Start II. program

Magyarországon az egyik jelenlegi legégetőbb problémakör az alacsony munkahelyteremtési képesség, különösen a mikro- és kisvállalkozások körében, ezért hívták életre a kezdő vállalkozás támogatást, a Vállalkozó Start II. programot.

A legfrissebb adatok szerint a hazai vállalkozások közül a mikro- és kisvállalkozások 60%-a önfoglalkoztató, tehát egyszemélyes vállalkozás. Ez a statisztika meglehetősen aggasztó, mivel a kisvállalkozások szerepe a munkahelyteremtésben és a gazdaságfellendítésében kulcsfontosságú.

Az állami szervek és a kormányzat elkötelezettek a foglalkoztatási lehetőségek bővítése iránt és ennek érdekében számos kezdeményezést hajtanak végre. Az egyik ilyen eszköz a kezdővállalkozás támogatás vagyis a Vállalkozó StartII. Program, melynek célja az új vállalkozások létrejöttének támogatása és az üzleti aktivitásösztönzése. A program konkrétan olyan magánszemélyeket céloz meg, akik vállalkozói szemlélettel rendelkeznek és piacképes vállalkozói ötlettel rendelkeznek.

Képességek és szemlélet

Azonban az alacsony munkahelyteremtési képesség problémáját alaposan meg kell értenünk, és komplex megoldásokra van szükség a változtatáshoz. Az alacsony foglalkoztatási ráták mögött számos tényező rejlik, amelyek között szerepelhetnek a vállalkozói szemlélethiánya, a vállalkozások finanszírozásinehézségei, az üzleti környezet kihívásai és az iskolai képzés hiányosságai.

Az alacsony vállalkozói szemlélet oka lehet a vállalkozói ismeretek és készségek hiánya, valamint a vállalkozóvá válással kapcsolatos téveszmék és félelmek. A Vállalkozó Start II.Program kétségkívül fontos lépés a vállalkozói aktivitás ösztönzésében, de további erőfeszítésekre van szükség a vállalkozói kultúra és az innováció támogatása terén.

Az induló vállalkozások finanszírozási nehézségei szintén kulcsfontosságú tényezők az alacsony munkahelyteremtési képesség mögött. A mikro- és kisvállalkozások gyakran küzdenek a megfelelő finanszírozás megszerzésével a kezdeti fázisban és ez negatív hatással lehet a növekedési potenciáljukra és munkahelyteremtési képességükre. Az állami támogatások és hitelprogramok kibővítése, valamint az innovatív finanszírozási lehetőségek bevezetése segíthet ezen a területen.

A képzés és oktatás szerepe sem elhanyagolható a munkahelyteremtési képességfokozása szempontjából. Az oktatási intézményeknek összhangban kell lenniük a gazdasági és ipari trendekkel és olyanszakembereket kell képezniük, akik releváns tudással és készségekkel rendelkeznek a vállalkozói tevékenységek fejlesztéséhez és működtetéséhez.

Összességében tehát a mikro- és kisvállalkozások fontos szereplői Magyarország gazdaságának, és a munkahelyteremtési képességük fokozása elengedhetetlen a gazdaság fenntartható növekedéséhez és fejlődéséhez. A problémára való komplex megközelítés, az állami támogatások kibővítése, az üzleti környezet javítása és a képzésfejlesztése mind olyan kulcselemek, amelyek hozzájárulhatnak a vállalkozói szektorfellendítéséhez és a munkahelyteremtési képesség növeléséhez Magyarországon.

Vállalkozó Start II. program feltételei

Ezen problémákra kínál megoldást kezdővállalkozás támogatás keretében a Vállalkozó Start II. program az alábbi feltételeknek megfelelő 18-64 év közötti magánszemélyeknek:

 • vállalkozói szemlélettel, piacképes vállalkozói ötlettel rendelkeznek
 • vállalkozói alapkompetenciáik felmérése érdekében alkalmazott vállalkozói kompetenciatesztet eredményesen kitöltötték, a személyes elbeszélgetés során vállalkozási ötletük, attitűdjük alapján támogathatónak bizonyultak
 • minimum 8 általánost végzett magyar állampolgárok
 • magyarországi állandó lakcímmel vagytartózkodási hellyel rendelkeznek
 • más vállalkozásban többségi tulajdonnal nem rendelkeznek,
 • más vállalkozásnak nem vezető tisztségviselői

A jelentkezők felkészültségének és motivációjának mérése, illetve személyes elbeszélgetés után – melynek részét képezi a piacképes vállalkozói ötlet részletes bemutatása – lehet bekerülni a kezdő vállalkozás támogatási programba, amelyben:

 • 90 órás online vállalkozói képzésen kell résztvenni
 • majd elkészítik a vállalkozás részletes üzleti tervét

A jóváhagyásra kerülő üzleti tervvel rendelkező magánszemélyek alapíthatják meg új cégüket a kezdő vállalkozás támogatás segítségével, amelynek összege legfeljebb 4,5 millió Ft.

Kezdő vállalkozás támogatás a WiseSense-nél

Segítünk vállalkozásodat beindítani. Amit kínálunk az a Mentorálás szolgáltatásunk.

Amint mindenképp tegyél meg és nem kell hozzá pályázatíró vagy egyéb tanácsadó:

1. Regisztrálj az OFA oldalán a Válallkozó Start II. programba(http://www.ofa.hu) 

2. Töltsd ki a kompetencia felmérést (megcsináltathatod mással is, de a szóbeli meghallgatás is lesz…)

Ha úgy érzed nem vagy eléggé felkészülve a szóbeli beszélgetésre vagy a beszélgetés során bemutatásra kerülő üzleti terved elkészítésébe, akkor segítünk neked.

A pályázati világban nem mindegy mit mondasz vagy írsz le. A rengeteg jelentkező miatt a Szakmai Bizottság kevés figyelmet fordít rád. Ki kell tűnnöd az ötlettel és a komplex, mindenre kiterjedő gondolkodással.

Ha a szóbeli elbeszélgetés után beválasztottak a programba, akkor az üzleti terv elkészítésében az OFA munkatársai segítenek.

Ha viszont úgy érzed nem foglalkoznak eleget a projekteddel, akkor a továbbiakban is igénybe veheted Mentorálási szolgáltatásunkat.

Segítünk felkészülni, hogy minél nagyobb eséllyel indulj a kezdő vállalkozás támogatás elnyeréséhez.

Bízunk benne, hogy a WiseSense-t választod, hogy segíthessünk átlátható és eredménye spályázatot készíteni, amely tovább növeli az esélyeidet a kezdő vállalkozás támogatási programban.

Ha bármilyen kérdésed van vedd igénybe ingyenes konzultációnkat!

Ne felejtsd el, hogy cégünk aktív social média csatornákkal rendelkezik, ahol további hasznos tippeket és ötleteket találsz.

Hasonló bejegyzések

grafikai

Legyen sikeres támogatási kérelmed

Átlagosan a pályázatot benyújtók mindössze 30%-a kap támogatást. Ha megbízol minket projekted előkészítésével és menedzsmentjével, az alábbi előnyöket élvezheted:
nyíl
 • Lépésről-lépésre építjük fel cégedben és projektedben rejlő lehetőségeket
 • Egyedi projekttel indulhatsz a tucat pályázók között
 • Pályázati időráfordításod nagymértékben csökken
 • Egy határidőről sem maradsz le
Meglátásainkkal és tapasztalatunkkal növelheted pályázati esélyeid. Ha szeretnéd, hogy pályázatod sikeres legyen és előmozdítsa céged fejlődését, lépj kapcsolatba velünk.

Ingyenes konzultáció

Add meg adataidat.
Mi pedig bevizsgáljuk vállalkozásod és felvesszük veled a kapcsolatot.

Az űrlap elküldésével Ön elfogadja az adatkezelési szabályzatot.

Pályázatírás hatékonyan

Kérj visszahívást!

Sok kérdésed van, de most nincs időd rá?
Add meg adataid és az időpontot, amikor ráérsz.
Visszahívunk, amikor jó neked!
wisesense

WiseSense Kft.
Pesti út 153.
1173
Budapest

+36 70 675 9216

office@wisesense.hu