WiseSense

E-mail: office@wisesense.hu
Telefon: +36 70 675 9216

linkdin instagram facebooktiktok

Pályázatírás hatékonyan, Projektmenedzsment bölcsen!

Pályázói Minősítő Rendszer

Sokan kíváncsiak, hogy pályázói szempontból milyen lehetőségeik vannak. Ezt tudjuk megmutatni feliratkozóinknak a WiseSense minősítő rendszerével teljesen ingyen.

Olvasási idő: 5 perc

Miért fontos egy Pályázói Minősítő Rendszer (PMR)?

Az Európai Uniós pályázatok rengeteg lehetőséget kínálnak a vállalkozások számára. Azonban, ha egy cég nem megfelelően felkészült és nem rendelkezik pályázati szempontból jó gazdálkodási adatokkal, akkor nehézségekbe ütközhet a pályázatok előkészítésénél és ezzel a támogatottak körébe való bekerülésben.

Feliratkozóink számára pályázati szempontból releváns mutatókat gyűjtöttünk egy rendszerbe, amivel minősíteni tudjuk a céget. A minősítés Európai Uniós pénzügyi források hatékony kihasználását segítheti, ami hozzájárulhat a vállalkozásának versenyképességéhez.

Átfogó minősítést adunk vállalkozásáról, amely a legnépszerűbb és legnagyobb pályázói kört megszólító GINOP 1. prioritású pályázatokon alapul és tökéletes alapot nyújthat a további fejlődéshez és a felhívásokon való részvételben. A leggyakrabban előforduló feltételeket vettük alapul és ezeket megfelelően súlyoztuk.

GINOP 1. prioritású pályázatokról bővebben

Az 1. prioritás a Kis- és középvállalkozások versenyképességének javításáról szólt a 2014-2020-as pályázati ciklusban, amit különböző intézkedési területekkel és tényleges beavatkozásokkal kívántak megvalósítani.

Az egyik ilyen intézkedés a KKV-k növekedési lehetőségeinek megteremtése, amely egyben a legvonzóbb volt a cégek szemszögéből. Ezekben a felhívásokban a cél modern vagy innovatív üzleti infrastruktúra megteremtése, kapacitások bővítése, korszerű technológiákba és gépi berendezésekbe történő beruházások. Ilyen típusú pályázatokra összesen 21.687 db-ot adtak be és az igényelt támogatás több volt, mint 930! milliárd.

A másik két intézkedési terület szűkebb célcsoporttal rendelkezett és a KKV-k növekedési lehetőségeit valamint a Piacképes és együttműködő KKV szektor megteremtését tűzte ki célul. Ezt mentorálással, inkubátorházak és klaszterfejlesztéssel igyekezték elérni. Ezen 2 intézkedési területre összesen 812 db tendert nyújtottak be közel 70 milliárd Ft-os támogatási igénnyel.

pályázó

Mit ad a PMR?

A minősítés lehetőséget nyújt a vállalkozásoknak arra, hogy megtudják, milyen esélyeik lehetnek a jövőbeli legkeresettebb pályázati konstrukciókban való részvételre. Pontosabb képet kaphatnak továbbá saját gazdasági teljesítményükről, amelynek alapján könnyebben tervezhetik meg jövőbeli pályázati aktivitásukat.

A minősítéssel fókuszba helyezheti a vállalkozásában rejlő, pályázati forrásból megvalósuló fejlesztési lehetőségeket. Azokat a lehetőségeket, amelyeket eddig talán nem használt ki. Az ilyen lehetőségek kihasználása viszont lehetővé teszi a vállalkozás számára, hogy fejlődjön és jobb eredményeket érjen el versenytársainál. Az eredmények cégre szabottak és ez lehetővé teszi vállalkozása számára, hogy saját adottságaira alapozva tervezzen. Ezáltal hatékonyabban tudja felhasználni a rendelkezésre álló forrásokat és nagyobb esélye van sikeres pályázat benyújtására.

Mérje fel vállalkozása kockázati szintjét

A PMR segít vállalkozásának abban, hogy időt és energiát takarítson meg. Esélyt kap rossz minősítés esetén, hogy javítson saját helyzetén és könyvelővel egyeztetve átbeszéljék a lehetőségeket. Előnyei közé tartozik tehát az is, hogy előtérbe helyezi a problémát és segíti vállalkozását, hogy jobban megértse gazdálkodási és pénzügyi helyzetét pályázati szempontból.

Összefoglalva, a PMR az Európai Uniós gazdaságfejlesztési pályázatokon való indulás kulcsa lehet. A rendszer előnyei közé tartozik, hogy felméri a vállalkozás gazdasági és pénzügyi helyzetét, kockázati szintjét és segítséget nyújt a hatékonyabb támogatási forrás kihasználásában. Továbbá, az általa nyújtott eredmény felszínre hozhatja vállalkozások pályázati potenciálját, amelyeket eddig talán észre sem vettek, így lendületbe hozhatják az eddig inaktív pályázati jelenlétüket.

Fontos kiemelni, hogy a minősítés nem garantálja a sikeres pályázatot, de erőteljes alapot teremt ahhoz, hogy a vállalkozások célszerűen és eredményesen tervezhessék meg jövőbeli pályázati aktivitásukat. 

Minősítésünk elsősorban gazdasági társaságokra van kalibrálva. Egyéni vállalkozásokkal kapcsolatban akkor tudunk minősíteni, ha kettős könyvvitelt vezetnek.

A rendszer segítségével a vállalkozások könnyen hozzáférhetnek cégük minősítéséhez, így időt és energiát takaríthatnak meg a pályázati folyamatban.

Ezt ingyenesen elérhetik azok, akik hírlevelünkre feliratkoznak.

Ehhez nem kell mást tenned, mint az alábbi feliratkozást elvégzed. A minősítést közhitelesen elérhető gazdálkodási adatok alapján gyorsan elvégezzük.

Ha ezeket nem töltötte fel céged, akkor további egyeztetéseket és adatokat kérünk Tőled!

Iratkozz fel most és megkapod céged PMR minősítését!

Adatkezelési tájékoztatónkat itt találod.

pályázatírás

Ha bármilyen kérdésed van, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot!

 

Ne felejtsd el, hogy cégünk aktív Facebook,  TikTok és Instagram social media csatornákkal rendelkezik, ahol további hasznos tippeket és ötleteket találsz.

 

Csatlakozz hozzánk és lépj be a sikeres pályázók közösségébe!

pályázatírás