wisesense

GINOP Plusz keretében érkeznek pályázatok 2024-ben

Home / Blog / Hírek / GINOP Plusz keretében érkeznek pályázatok 2024-ben

A kormany.hu-n olvasható információk alapján az Irányító Hatóság fokozatosan több mint 900 milliárd forintos keretből nyit GINOP Plusz pályázatokat 2024-ben. Megnézzük, hogy milyen pályázati konstrukciók jöhetnek.

2024-ben érkeznek a pályázatok

Idén a második negyedévtől, a Nemzetgazdasági miniszter elmondása alapján már a jövő héten tehát február végén érkezhetnek a felhívás tervezetek. Ez egyben azt is jelenti, hogy március végén, április elején már beadhatóvá válnak pályázatok 2024-ben a GINOP Plusz keretében. Tudni kell, hogy a több mint 900 milliárd Ft-os összeg nem egy pályázatra vonatkozik. Összeségében ekkora összeget fordít az idei évben fejlesztésre a kormány az operatív program keretében. Várhatóan, ahogy megegyezik minden pontban a kormány az Európai Unióval, úgy fognak érkezni a források. Ez akár tovább növelheti a magyar vállalkozásoknak szánt elérhető pályázati pénzeket is. Amit most bejelentettek az egy 130 milliárd Ft-os vállalkozásfejlesztési program illetve egy 130-150 milliárd Ft-os munkaerő aktivitási program.

Várható GINOP Plusz pályázatok

Vállalkozásfejlesztési pályázati program

Amit tudni lehet, hogy alapvetően hitelre fog épülni a program, ahol 0%-os kamat érhető majd el. Ez azt jelenti, hogy a projekt finanszírozása hitelből, vissza nem térítendő támogatásból és a vállalkozás saját forrásából fog állni. Ezeket a hiteleket az MBH-n és a Gránitbankon keresztül juttatják majd el a gazdasági szereplőkhöz. Ez a konstrukció abban előnyösebb pályázói szempontból, hogy a rendelkezésre álló forrásból több pályázót lehet támogatni. Ezáltal nem lesz olyan nagy a verseny. A hátránya pedig, hogy hitelminősítésen is át kell esni, így nemcsak a felhívás szempontrendszere fog dönteni, hanem a hitelképesség is. Ebben a programban jövő héten megjelenő felhívásban 130 milliárd Ft-ot kívánnak szétosztani. A maradék 320 milliárd Ft-os összeget pedig jövő év közepéig tervezik meghirdetni és kiosztani.

Frissítés! 2024. március 14.

Megjelent az első lehetőség. Katt a linkre.

GINOP Plusz-1.4.3-24 – KKV Technológia Plusz Hitelprogram

A támogatható tevékenységeket tekintve pedig egyértelművé tették, hogy az elfogadott KKV Stratégiában foglaltak lesznek az irányadók. Előző cikkünkben bemutattuk mik ezek a pontok, de tekintsük át újra, hogy milyen projektek kaphatnak zöld utat az Irányító Hatóságnál.

Munkaerő aktivitási program

A most bemondott keret 460 milliárd forint közel 70%-át az álláskeresők és az inaktív munkaerő elhelyezésére szánják. Céljuk, hogy ezt a keretet még az idei évben felhasználhassák a vállalkozások. Így több konstrukcióban várhatók még munkaerő felvételt támogató pályázatok 2024-ben. Ezen pályázatoknál minden esetben regisztrált álláskereső munkába állítását fogják támogatni.

Február végén hirdethetik ki a felhívástervezetét, amely kezdetben 130-150 milliárd Ft keretösszegben hozzák ki.

Mi szerepeljen GINOP Plusz-os pályázati projektünkbe?

Digitalizáció

A digitalizáció nem csupán egy újabb technológiai trend, hanem egy átmeneti paradigmaváltás, amely átalakítja a vállalkozások működését és versenyképességét. A KKV Stratégia célja, hogy ösztönözze a KKV-kat az informatikai infrastruktúra fejlesztésében, az online jelenlétük erősítésében, valamint a digitáliseszközök hatékonyabb kihasználásában. A digitalizáció által a KKV-k hatékonyabban képesek lesznek piaci lehetőségeik kiaknázására, valamint rugalmasabban alkalmazkodhatnak a változópiaci körülményekhez.

Itt tehát olyan szoftverfejlesztésekben kell gondolkodni, amely vállalkozásunk egyes területeit digitalizálja és hatékonyabbá teszi. Leginkább felhőszolgáltatásokban érdemes gondolkodni.

Fenntartható vállalati működés

A fenntarthatóság nem csupán környezetvédelmi kérdés, hanem stratégiai megfontolás is. A KKV Stratégia ösztönzi a vállalkozásokat, hogy fenntarthatóbb üzleti gyakorlatokat alkalmazzanak, figyelembe véve a környezeti, társadalmi és gazdasági szempontokat egyaránt. Ennek részeként a stratégia támogatja a környezetbarát technológiák és folyamatok bevezetését, a zöldenergia használatát, valamint a fenntartható beszerzési és termelési módszerek elterjesztését.

Tehát projektjeink esetében érdemes energiahatékonysági szempontokat is beépíteni és ezzel párhuzamosan beruházást is hozzá kellene kapcsolni, hogy a várható pályázati feltételeknek megfeleljünk.

Versenyképesség

A versenyképesség a KKV-k számára létfontosságú, különösen a globális piacon való sikeres helytállás szempontjából. A KKV Stratégia olyan intézkedéseket és támogatási rendszereket kínál, amelyek segítik a vállalkozásokat a versenyképességük növelésében. Ez magában foglalja a piaci pozícionálás erősítését, az innováció ösztönzését, a minőségi termékek és szolgáltatások fejlesztését. Továbbá a hatékonyabb termelési és értékesítési folyamatok kialakítását.

Érdemes tisztába lenni a pályázóknak azzal kapcsolatban, hogy iparágukban milyen új technológiák vannak, amit adaptálni lehet saját folyamataikba, amivel hatékonyságuk növekedhet.

Minősített szolgáltatók fontossága 

Digitalizációban és Tudásbővítésben is az eddigi tapasztalatok alapján minősített szolgáltatók igénybevételére lesz lehetőség. Ezzel kapcsolatban tehát érdemes felkeresni az ehhez kapcsolódó szakértőket felvonultató kereső oldalt, hogy feleslegesen ne tegyünk időt olyan partnerek termékeibe, amit később nem építhetünk be projektünkbe. 

Ha bármilyen kérdésed van vedd igénybe ingyenes konzultációnkat!

Ne felejtsd el, hogy cégünk aktív social média csatornákkal rendelkezik, ahol további hasznos tippeket és ötleteket találsz.

ginop plusz
Szerző:
Kozma Richárd
Közzététel:
2024 Feb 14

Maradjunk kapcsolatban!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj új pályázati lehetőségekről.

A feliratkozással elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.

Hasonló bejegyzések

GINOP Plusz-2.1.3-24
Hírek

GINOP Plusz-2.1.3-24 – KKV-k innovációs képességének támogatása. Megjelent a tervezet, ami segítheti cégének technológia fejlesztését.

GINOP Plusz-2.1.3-24
Hírek

GINOP Plusz-2.1.3-24 – KKV-k innovációs képességének támogatása. Megjelent a tervezet, ami segítheti cégének technológia fejlesztését.

grafikai

Legyen sikeres támogatási kérelmed

Átlagosan a pályázatot benyújtók mindössze 30%-a kap támogatást. Ha megbízol minket projekted előkészítésével és menedzsmentjével, az alábbi előnyöket élvezheted:
nyíl
  • Lépésről-lépésre építjük fel cégedben és projektedben rejlő lehetőségeket
  • Egyedi projekttel indulhatsz a tucat pályázók között
  • Pályázati időráfordításod nagymértékben csökken
  • Egy határidőről sem maradsz le
Meglátásainkkal és tapasztalatunkkal növelheted pályázati esélyeid. Ha szeretnéd, hogy pályázatod sikeres legyen és előmozdítsa céged fejlődését, lépj kapcsolatba velünk.

Ingyenes konzultáció

Add meg adataidat.
Mi pedig bevizsgáljuk vállalkozásod és felvesszük veled a kapcsolatot.

Az űrlap elküldésével Ön elfogadja az adatkezelési szabályzatot.

Pályázatírás hatékonyan

Kérj visszahívást!

Sok kérdésed van, de most nincs időd rá?
Add meg adataid és az időpontot, amikor ráérsz.
Visszahívunk, amikor jó neked!
wisesense

WiseSense Kft.
Pesti út 153.
1173
Budapest

+36 70 675 9216

office@wisesense.hu