Munkaerőpiaci pályázatok 2024-ben

Home / Blog / Hírek / Munkaerőpiaci pályázatok 2024-ben

A kormány elhatározása alapján szeretné a 78%-os foglalkoztatási arányt 85%-ra növelni, aminek érdekében munkaerőpiaci pályázatokat hirdet ki 2024. márciusban és áprilisban. Ezek keretében lesz lehetőség munkaerő bővítési,- képzési és munkakörülmény javítását célzó pályázatok beadására. Nézzük jelenleg mit tudunk ezekről a leendő pályázati lehetőségekről.

Foglalkoztatást növelő programok

Az aktivitás növelésének lehetőségét a hazai tartalékok mozgósításában és az álláskeresők elhelyezkedésében látják az inaktív népességen belül. A pályázat elsősorban a 25 év alattiak és az 55 év fölöttiek munkaállásának segítéséről fog szólni. Különböző irányok várhatók.

Képzési pályázat

Újranyitásra és könnyítésre számíthatunk a GINOP_Plusz-3.2.1-21-es pályázat keretében. Képzési költségek mellett a kieső munkabérköltségekre is vissza nem térítendő támogatások lesznek igénybe vehetők ismét. Ígérnek további könnyítést is a vállalkozásoknak, amiket az energiaintenzív iparágakban működő cégek munkahelymegőrzési célokra is felhasználhatják.

Részletes információkat 2024. március 1-re ígérnek.

A keret nagysága várhatóan 70 milliárd Ft. 

Az aktivitási ráta és így a foglalkoztatottság további növelését a kormány tehát átfogó akciótervekkel fogja segíteni, és ehhez járulnak hozzá a több mint 460 milliárd forintot biztosító GINOP Plusz program forrásai is.

Megjelent a képzési támogatás III. üteme!

Ifjúsági Garancia Plusz Pályázat

Újranyitják a fiatalok elhelyezkedését támogató Ifjúsági Garancia program is „Plusz” név kiegészítéssel. A 200 milliárd forintos keretéből a 30 év alatti korosztály munkába állását fogják támogatni, kiemelt fókuszba kerülnek a hátrányos helyzetű, a munkaerőpiacon inaktív fiatalok.

A program keretében képzési költségekre, bérköltségekre, mobilitási költségekre is lehet majd támogatást igényelni. 

Pontos részletek 2024. március közepétől lesznek elérhetők és várhatóan már áprilistól beadhatók az első pályázatok.

Ami még tudható, hogy csekély összegű támogatásra lehet majd pályázni, így érdemes frissíteni vállalkozásunk de minimis keretét, hogy mekkora támogatásra pályázhatnak még.

További információk a munkaerőpiaci pályázatokról 

Az eddigi tapasztalatok alapján a megjelent foglalkoztatást és aktivitást növelő pályázatok lassú lefolyású támogatási források. Ez azt jelenti, hogy az alacsony támogatási összegek és a kevesebb érdeklődő miatt nem kell majd gyorsan rögtön az elején beadni projekteket, mert lesz idő átgondolni, hogy milyen képzéseket és embereket kívánnak a pályázók cégükbe bevonni. 

A fent leírt programokon túl 2024. májusára ígérnek egy 160 milliárd Ft keretösszegű pályázati kiírást, amelynek fókuszában a 30 év feletti álláskeresők és munkakörülményeik lesznek. Ez egy közkedveltebb forma és ott várható nagyobb verseny az uniós forrásokért.

Ha bármilyen kérdésed van vedd igénybe ingyenes konzultációnkat!

Ne felejtsd el, hogy cégünk aktív social média csatornákkal rendelkezik, ahol további hasznos tippeket és ötleteket találsz.

Hasonló bejegyzések

grafikai

Legyen sikeres támogatási kérelmed

Átlagosan a pályázatot benyújtók mindössze 30%-a kap támogatást. Ha megbízol minket projekted előkészítésével és menedzsmentjével, az alábbi előnyöket élvezheted:
nyíl
  • Lépésről-lépésre építjük fel cégedben és projektedben rejlő lehetőségeket
  • Egyedi projekttel indulhatsz a tucat pályázók között
  • Pályázati időráfordításod nagymértékben csökken
  • Egy határidőről sem maradsz le
Meglátásainkkal és tapasztalatunkkal növelheted pályázati esélyeid. Ha szeretnéd, hogy pályázatod sikeres legyen és előmozdítsa céged fejlődését, lépj kapcsolatba velünk.

Ingyenes konzultáció

Add meg adataidat.
Mi pedig bevizsgáljuk vállalkozásod és felvesszük veled a kapcsolatot.

Az űrlap elküldésével Ön elfogadja az adatkezelési szabályzatot.

Pályázatírás hatékonyan

Kérj visszahívást!

Sok kérdésed van, de most nincs időd rá?
Add meg adataid és az időpontot, amikor ráérsz.
Visszahívunk, amikor jó neked!
wisesense

WiseSense Kft.
Pesti út 153.
1173
Budapest

+36 70 675 9216

office@wisesense.hu