wisesense

Pályázatok 2023-ban – Mikor várhatók a gazdaságfejlesztési pályázatok?

Home / Blog / Hírek / Pályázatok 2023-ban – Mikor várhatók a gazdaságfejlesztési pályázatok?

A gazdaságfejlesztési pályázatok 2023-ban is a legfontosabb uniós forrású támogatási lehetőség termelő és szolgáltató vállalkozásoknak.

Miután az igazságügyi reformcsomag véglegesen hatályba lép és az Európai Bizottság megkezdi annak értékelését. Azt még nem tudni, hogy milyen ütemezéssel fog haladni a folyamat. Az előzetes információk szerint legalább egy hónapba telhet, amíg az igazságügyi reformhatályba lép, és csak utána kezdődhet meg az értékelési folyamat. Ez azt jelenti, hogy a magyar kormánynak legalább július elejéig várnia kell, hogy az Európai Bizottság megkezdje az értékelést. Az is lehetséges, hogy a Bizottság maximum 90 napos vizsgálata rövidebb időt vesz igénybe. Azonban a nyári szabadságolások miatt két hónapnál nem valószínű, hogy rövidebb lesz. Ezután lehet elindítani a kohéziós források felszabadítási folyamatát. 

A késlekedés az uniós források lehívásában jelentős kockázatokat jelent a magyar gazdaságszámára, különösen a helyreállítási alapforrásainak lehívása szempontjából. A helyreállítási alap forrásai ugyanis nagyobb összegűek és szigorúbb feltételekhez kötöttek. Ezért a kormánynak nagyon fontos, hogy időben hozzájusson ezekhez a forrásokhoz. Az Uniós források lehívásának késése miatt a magyar gazdaság stagnálása várható. Ez pedig jelentős mértékben befolyásolhatja a magyar gazdasági exportképességét, versenyképességét és munkanélküliségét a következő években.

Összefoglalva a pályázatok 2023-as megjelenésével kapcsolatban

Összefoglalva, bár a magyar kormány elfogadta az igazságügyi reformcsomagot, az Európai Bizottság még nem kezdte meg az értékelési folyamatot, amelynek eredményeképpen a kohéziós források felszabadítása is késlekedni fog. Mikor lesznek tehát pályázatok? Ha a magyar kormány kivárja a Bizottsági döntéseket és állami forrásból nem nyit pályázatot, akkor a legjobb esetben 2023. őszén, szeptember-október környékén jelenhetnek meg az első felhívás tervezetek.

Ha bármilyen kérdésed van vedd igénybe ingyenes konzultációnkat!

Ne felejtsd el, hogy cégünk aktív social média csatornákkal rendelkezik, ahol további hasznos tippeket és ötleteket találsz.

pályázatok 2023
Szerző:
Kozma Richárd
Közzététel:
2023 May 05

Maradjunk kapcsolatban!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj új pályázati lehetőségekről.

A feliratkozással elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.

Hasonló bejegyzések

GINOP Plusz-2.1.3-24
Hírek

GINOP Plusz-2.1.3-24 – KKV-k innovációs képességének támogatása. Megjelent a tervezet, ami segítheti cégének technológia fejlesztését.

GINOP Plusz-2.1.3-24
Hírek

GINOP Plusz-2.1.3-24 – KKV-k innovációs képességének támogatása. Megjelent a tervezet, ami segítheti cégének technológia fejlesztését.

grafikai

Legyen sikeres támogatási kérelmed

Átlagosan a pályázatot benyújtók mindössze 30%-a kap támogatást. Ha megbízol minket projekted előkészítésével és menedzsmentjével, az alábbi előnyöket élvezheted:
nyíl
  • Lépésről-lépésre építjük fel cégedben és projektedben rejlő lehetőségeket
  • Egyedi projekttel indulhatsz a tucat pályázók között
  • Pályázati időráfordításod nagymértékben csökken
  • Egy határidőről sem maradsz le
Meglátásainkkal és tapasztalatunkkal növelheted pályázati esélyeid. Ha szeretnéd, hogy pályázatod sikeres legyen és előmozdítsa céged fejlődését, lépj kapcsolatba velünk.

Ingyenes konzultáció

Add meg adataidat.
Mi pedig bevizsgáljuk vállalkozásod és felvesszük veled a kapcsolatot.

Az űrlap elküldésével Ön elfogadja az adatkezelési szabályzatot.

Pályázatírás hatékonyan

Kérj visszahívást!

Sok kérdésed van, de most nincs időd rá?
Add meg adataid és az időpontot, amikor ráérsz.
Visszahívunk, amikor jó neked!
wisesense

WiseSense Kft.
Pesti út 153.
1173
Budapest

+36 70 675 9216

office@wisesense.hu