Brexit károkat ellensúlyozó pályázati lehetőséget függesztettek fel egy nap után

Home / Blog / Hírek / Brexit károkat ellensúlyozó pályázati lehetőséget függesztettek fel egy nap után

A Brexit negatív gazdasági hatásainak kompenzálására kiírt pályázatot (BAR-2023) néhány órára nyitás után az elérhető alapok kimerülése miatt lezárták. A magyar kis- és középvállalkozásokat váratlanul érinthette a gyors kimerülés.

A beadást 2023. április 24-én délelőtt 10 órakornyitották meg, majd 14:30-kor már a források 100%-ára érkezett támogatási igény. Végül a 130%-os beadás felfüggesztési határt 2023. április 25-én 18:15-kor érte el a felhívás.

A Brexit után a brit piacra épülő magyar vállalatok izgalmas napot éltek a támogatási programokkal kapcsolatban. A támogatás neve „Brexit Alkalmazkodási Tartalék –BAR”, amely célja, hogy segítséget nyújtson azoknak a magyar vállalkozásoknak, amelyek negatív gazdasági hatásokat szenvedtek a Nagy-Britannia unióból történő kilépése miatt.

A pályázat támogatási adatai

A támogatás összege 2,5 milliárd forint volt, és egyetlen pályázó számára elérhető minimális és maximális támogatási összeg 3 millió forint és 500 millió forint volt. Az elérhető támogatási forrás hamar elfogyott. A projektért a Magyar Külügyminisztérium volt felelős, a feltételeket pedig a költségvetési törvényben határozták meg. A támogatásra jogosult tevékenységek közé tartozott:

  • az új eszközök vásárlása, amelyek technológiai fejlesztéshez vezettek,
  • az energiahatékonyság növelése és
  • megújuló energiaforrások használata.

Azonban külföldi kiállításokon vagy vásárokon való részvétel, gyártási engedélyek vásárlása és know-how szerzése nem volt támogatható tevékenység.

A támogatás csak olyan költségeket fedezett, amelyeket közvetlenül a Brexit okozott, és amelyekről dokumentumok vagy hiteles bizonyítékok tanúsították, hogy 2020. február 1. és 2023. december 31. között merültek fel vagy merülnek fel.

A WiseSense segít, hogy ne maradjon le pályázatokról. Ajánljuk pályázatírási szolgáltatásunkat gazdaságfejlesztési projektjéhez.

Ha bármilyen kérdésed van vedd igénybe ingyenes konzultációnkat!

Ne felejtsd el, hogy cégünk aktív social média csatornákkal rendelkezik, ahol további hasznos tippeket és ötleteket találsz.

Hasonló bejegyzések

grafikai

Legyen sikeres támogatási kérelmed

Átlagosan a pályázatot benyújtók mindössze 30%-a kap támogatást. Ha megbízol minket projekted előkészítésével és menedzsmentjével, az alábbi előnyöket élvezheted:
nyíl
  • Lépésről-lépésre építjük fel cégedben és projektedben rejlő lehetőségeket
  • Egyedi projekttel indulhatsz a tucat pályázók között
  • Pályázati időráfordításod nagymértékben csökken
  • Egy határidőről sem maradsz le
Meglátásainkkal és tapasztalatunkkal növelheted pályázati esélyeid. Ha szeretnéd, hogy pályázatod sikeres legyen és előmozdítsa céged fejlődését, lépj kapcsolatba velünk.

Ingyenes konzultáció

Add meg adataidat.
Mi pedig bevizsgáljuk vállalkozásod és felvesszük veled a kapcsolatot.

Az űrlap elküldésével Ön elfogadja az adatkezelési szabályzatot.

Pályázatírás hatékonyan

Kérj visszahívást!

Sok kérdésed van, de most nincs időd rá?
Add meg adataid és az időpontot, amikor ráérsz.
Visszahívunk, amikor jó neked!
wisesense

WiseSense Kft.
Pesti út 153.
1173
Budapest

+36 70 675 9216

office@wisesense.hu