WiseSense

E-mail: office@wisesense.hu
Telefon: +36 70 675 9216

linkdin instagram facebooktiktok

Pályázatírás hatékonyan, Projektmenedzsment bölcsen!

Egy nap alatt felfüggesztették a Brexit károkat ellensúlyozó pályázati lehetőséget

pályázat

A Brexit negatív gazdasági hatásainak kompenzálására kiírt pályázatot (BAR-2023) néhány órára nyitás után az elérhető alapok kimerülése miatt lezárták. A magyar kis- és középvállalkozásokat váratlanul érinthette a gyors kimerülés.

A beadást 2023. április 24-én délelőtt 10 órakor nyitották meg, majd 14:30-kor már a források 100%-ára érkezett támogatási igény. Végül a 130%-os beadás felfüggesztési határt 2023. április 25-én 18:15-kor érte el a felhívás.

A Brexit után a brit piacra épülő magyar vállalatok izgalmas napot éltek a támogatási programokkal kapcsolatban. A támogatás neve „Brexit Alkalmazkodási Tartalék – BAR”, amely célja, hogy segítséget nyújtson azoknak a magyar vállalkozásoknak, amelyek negatív gazdasági hatásokat szenvedtek a Nagy-Britannia unióból történő kilépése miatt.

A pályázat támogatási adatai

A támogatás összege 2,5 milliárd forint volt, és egyetlen pályázó számára elérhető minimális és maximális támogatási összeg 3 millió forint és 500 millió forint volt. Az elérhető támogatási forrás hamar elfogyott. A projektért a Magyar Külügyminisztérium volt felelős, a feltételeket pedig a költségvetési törvényben határozták meg. A támogatásra jogosult tevékenységek közé tartozott:

 

    • az új eszközök vásárlása, amelyek technológiai fejlesztéshez vezettek,

    • az energiahatékonyság növelése és

    • megújuló energiaforrások használata.

Azonban külföldi kiállításokon vagy vásárokon való részvétel, gyártási engedélyek vásárlása és know-how szerzése nem volt támogatható tevékenység.

A támogatás csak olyan költségeket fedezett, amelyeket közvetlenül a Brexit okozott, és amelyekről dokumentumok vagy hiteles bizonyítékok tanúsították, hogy 2020. február 1. és 2023. december 31. között merültek fel vagy merülnek fel.

Forrás: palyazat.gov.hu

 

Ha bármilyen kérdésed van vagy segítségre van szükséged,
ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot!

 

 

Pályázatképes céged van?

Ingyenes minősítés
10 felhívás
10 év tapasztalat!