4 érv az Agilis pályázati projektmenedzsment mellett

Home / Blog / Blog / 4 érv az Agilis pályázati projektmenedzsment mellett

Avagy hogyan növelheted vállalkozásod pályázati projektmenedzsment hatékonyságát az agilitást segítségül hívva.

Ahogy vállalkozásod uniós forráshoz, támogatáshoz jut számos kihívással kell szembenézned. Az új projektek és beruházások tervezése és végrehajtása komoly erőfeszítéseket igényel és gyakran nehézségekbe ütközhetünk idő- és forráskezelési oldalon.

De mi lenne, ha lenne egy hatékonyabbés rugalmasabb megközelítés a pályázati menedzsmentre? Itt jön képbe az agilitás! Agilitás alatt azt értjük, hogy adott feladatot rugalmasan, hatékonyan, kezdeményezően és a problémákhoz alkalmazkodva hajtunk végre.

Az agilis projektmenedzsment egy modern és innovatív módszer, amelyet azon vállalkozások alkalmaznak, amelyek a minőséget helyezik előtérbe sikeres működésük érdekében. Ha szeretnéd, hogy uniós forrásból megvalósuló projekted gördülékenyen haladjon előre és maximalizálnád az eredményeket, akkor az agilis pályázati projektmenedzsment tökéletes választás számodra.

Miért érdemes az elnyert uniós támogatást agilis pályázati projektmenedzsmenttel lehívnod?

Nézzük milyen előnyöket nyújt és hogyan segíthet a mindennapi munkádban.

1. Rugalmas pályázatkezelés

Az agilis projektmenedzsment lehetővé teszi, hogy rugalmasan reagálj a változó körülményekre, amivel például egy 2 éves eszközbeszerzési pályázatmegvalósításánál biztos, hogy találkozni fogsz. A tervek, szállítási határidők és prioritások folyamatosan módosulhatnak. Az agilis megközelítés teszi lehetővé, a gyorsalkalmazkodást a változásokhoz.

Tipp a megvalósításához

Tarts rendszeres „Állapotfrissítő” gyűléseket: Kéthetente vagy háromhetente tarts gyors, fókuszált gyűléseket, ahol minden projektrésztvevő beszámol a feladatok előrehaladásáról. Közösen döntitek el, melyik feladatot kell kiemelni vagy módosítani a változó körülmények miatt.

2. Hatékony pályázati idő- és erőforráskezelés

Az agilis pályázati menedzsment rövidciklusokra és fokozatos megvalósításra fókuszál. Ez azt jelenti, hogy a pályázati projektet kisebb feladatokra bontjuk, amelyek könnyebben nyomon követhetők és kezelhetők. Így hatékonyabban használhatod az idődet és erőforrásaidat.

Tipp a megvalósításához

Használj virtuális projektkezelő eszközöket: Több ingyenes online projektkezelő és kollaborációs platform is létezik, mint például a Trello vagy az Asana. Segítenek a feladatok és határidők nyomon követésében.

3. Ügyfél- és vagy partnerközpontú pályázati projektmenedzsment

Az agilis pályázati menedzsment nagyhangsúlyt fektet az ügyfél/partner bevonására és visszajelzéseinek figyelembevételére. Ez lehetővé teszi, hogy jobban megértsük az ügyféligényeit és elvárásait. Partnerek esetén pedig hamar szembesülhetünk a változó körülményekkel.

Tipp a megvalósításához

Szervezz „partnerworkshop-okat”: Hívd meg partnereidet olyan műhelymunkára, ahol közösen definiálhatjátok a projektcélokat és követelményeket. A partnerek bevonása és véleményük alapján készült projektmegvalósítás sokkal jobban megfelelnek az elvárásoknak és biztosabb az uniós források lehívása.

4. Innováció

Az agilis pályázati menedzsment serkenti az innovációt és a kreativitást a támogatott projektek megvalósítása során. Az új ötletek gyorsabb bevezetése és a gyorsfejlődés lehetővé teszi, hogy másprojektek esetében jobban kihasználd az adódó lehetőségeket és akár előnyt is szerezz a versenytársakkal szemben. Minden ötlet ami beválik uniós forrású projektmenedzsment esetén az saját forrású megvalósítás esetén is kiválóan fog működni.

Tipp a megvalósításához

Szervezz brainstorming üléseket: Hozz létre interaktív üléseket, ahol mindenki szabadon megoszthatja ötleteit és javaslatait a projekttel kapcsolatban. Bátorítsd a kreatív gondolkodást és az új megoldások keresését.

Az agilis projektmenedzsment tehát egy rugalmas és hatékony módszer, amelyet eredetileg az informatikai területen alkalmaztak, de mára számos más területre is kiterjedt, beleértve a pályázati projektmenedzsmentet is. Ez a projektmenedzser módszer teszi lehetővé, hogy a projektmenedzser gyorsan reagáljon a változóigényekre, prioritásokra miközben folyamatosan biztosítja a pályázati projektek magas minőségét.

Mindezek mellett az agilis pályázati projektmenedzsment számos előnyt nyújt az uniós forrásokhoz kapcsolódó projektek esetében. Az uniós források és támogatások jelentős lehetőségeket kínálnak a vállalkozásoknak, de az ehhez kapcsolódó adminisztráció és bürokrácia sokszor nehézkes lehet. Az agilis megközelítés segítségével könnyebben navigálhatjuk cégünket a pályázati folyamatban, és hatékonyabban használhatjuk ki az elérhető támogatásokat.

Ha szeretnéd maximálisan kihasználni az agilis pályázati projektmenedzsment előnyeit és biztosítani szeretnéd vállalkozásod hatékony megvalósítását, akkor fordulj hozzánk!

Akár meglévő elnyert pályázatához is kérhetsz Mentorálást. Megrendelése esetén havonta többször szakértői tanácsokat és probléma megoldási lehetőségeket kaphat.

Segítjük pályázatod agilis projektmenedzsmentjét, bármelyik szakaszában is jár a támogatás megvalósítása.

Ne hagyd, hogy a projektmenedzsment nehézségei gátolják vállalkozásod fejlődését! Válaszd az agilis pályázati projektmenedzsmentet és lépj egy újszintre az eredmények terén!

Bízunk benne, hogy a WiseSense-t választod, hogy segíthessünk a pályázati projektmenedzsment útvesztőiből kiszabadulni, amely tovább növeli az esélyeidet az uniós források eredményes lehívásában.

Ha bármilyen kérdésed van vedd igénybe ingyenes konzultációnkat!

Ne felejtsd el, hogy cégünk aktív social média csatornákkal rendelkezik, ahol további hasznos tippeket és ötleteket találsz.

Hasonló bejegyzések

grafikai

Legyen sikeres támogatási kérelmed

Átlagosan a pályázatot benyújtók mindössze 30%-a kap támogatást. Ha megbízol minket projekted előkészítésével és menedzsmentjével, az alábbi előnyöket élvezheted:
nyíl
  • Lépésről-lépésre építjük fel cégedben és projektedben rejlő lehetőségeket
  • Egyedi projekttel indulhatsz a tucat pályázók között
  • Pályázati időráfordításod nagymértékben csökken
  • Egy határidőről sem maradsz le
Meglátásainkkal és tapasztalatunkkal növelheted pályázati esélyeid. Ha szeretnéd, hogy pályázatod sikeres legyen és előmozdítsa céged fejlődését, lépj kapcsolatba velünk.

Ingyenes konzultáció

Add meg adataidat.
Mi pedig bevizsgáljuk vállalkozásod és felvesszük veled a kapcsolatot.

Az űrlap elküldésével Ön elfogadja az adatkezelési szabályzatot.

Pályázatírás hatékonyan

Kérj visszahívást!

Sok kérdésed van, de most nincs időd rá?
Add meg adataid és az időpontot, amikor ráérsz.
Visszahívunk, amikor jó neked!
wisesense

WiseSense Kft.
Pesti út 153.
1173
Budapest

+36 70 675 9216

office@wisesense.hu