WiseSense

E-mail: office@wisesense.hu
Telefon: +36 70 675 9216

linkdin instagram facebooktiktok

Pályázatírás hatékonyan, Projektmenedzsment bölcsen!

 

4 érv az Agilis pályázati projektmenedzsment mellett

Avagy hogyan növelheted vállalkozásod projektmegvalósításának hatékonyságát agilis projektmenedzsment segítségével.

Olvasási idő: 4 perc

Ahogy vállalkozásod uniós forráshoz, támogatáshoz jut számos kihívással kell szembenézned. Az új projektek és beruházások tervezése és végrehajtása komoly erőfeszítéseket igényel és gyakran nehézségekbe ütközhetünk idő- és forráskezelési oldalon.

De mi lenne, ha lenne egy hatékonyabb és rugalmasabb megközelítés a pályázati menedzsmentre? Itt jön képbe az agilitás! Agilitás alatt azt értjük, hogy adott feladatot rugalmasan, hatékonyan, kezdeményezően és a problémákhoz alkalmazkodva hajtunk végre.

Az agilis projektmenedzsment egy modern és innovatív módszer, amelyet azon vállalkozások alkalmaznak, amelyek a minőséget helyezik előtérbe sikeres működésük érdekében. Ha szeretnéd, hogy uniós forrásból megvalósuló projekted gördülékenyen haladjon előre és maximalizálnád az eredményeket, akkor az agilis pályázati projektmenedzsment tökéletes választás számodra.

Miért érdemes az elnyert uniós támogatást agilis pályázati projektmenedzsmenttel lehívnod?

Nézzük milyen előnyöket nyújt és hogyan segíthet a mindennapi munkádban.

1. Rugalmasság

Az agilis projektmenedzsment lehetővé teszi, hogy rugalmasan reagálj a változó körülményekre, amivel például egy 2 éves eszközbeszerzési pályázat megvalósításánál biztos, hogy találkozni fogsz. A tervek, szállítási határidők és prioritások folyamatosan módosulhatnak. Az agilis megközelítés teszi lehetővé, a gyors alkalmazkodást a változásokhoz.

Tipp a megvalósításához

Tarts rendszeres „Állapotfrissítő” gyűléseket: Kéthetente vagy háromhetente tarts gyors, fókuszált gyűléseket, ahol minden projekt résztvevő beszámol a feladatok előrehaladásáról. Közösen döntitek el, melyik feladatot kell kiemelni vagy módosítani a változó körülmények miatt.

2. Hatékony idő- és erőforráskezelés

Az agilis pályázati menedzsment rövid ciklusokra és fokozatos megvalósításra fókuszál. Ez azt jelenti, hogy a pályázati projektet kisebb feladatokra bontjuk, amelyek könnyebben nyomon követhetők és kezelhetők. Így hatékonyabban használhatod az idődet és erőforrásaidat.

Tipp a megvalósításához

Használj virtuális projektkezelő eszközöket: Több ingyenes online projektkezelő és kollaborációs platform is létezik, mint például a Trello vagy az Asana. Segítenek a feladatok és határidők nyomon követésében.

pályázati projektmenedzsment

3. Ügyfél- és vagy partnerközpontú pályázati projektmenedzsment

Az agilis pályázati menedzsment nagy hangsúlyt fektet az ügyfél/partner bevonására és visszajelzéseinek figyelembevételére. Ez lehetővé teszi, hogy jobban megértsük az ügyfél igényeit és elvárásait. Partnerek esetén pedig hamar szembesülhetünk a változó körülményekkel.

Tipp a megvalósításához

Szervezz „partnerworkshop-okat”: Hívd meg partnereidet olyan műhelymunkára, ahol közösen definiálhatjátok a projektcélokat és követelményeket. A partnerek bevonása és véleményük alapján készült projektmegvalósítás sokkal jobban megfelelnek az elvárásoknak és biztosabb az uniós források lehívása.

4. Innováció

Az agilis pályázati menedzsment serkenti az innovációt és a kreativitást a támogatott projektek megvalósítása során. Az új ötletek gyorsabb bevezetése és a gyors fejlődés lehetővé teszi, hogy más projektek esetében jobban kihasználd az adódó lehetőségeket és akár előnyt is szerezz a versenytársakkal szemben. Minden ötlet ami beválik uniós forrású projektmenedzsment esetén az saját forrású megvalósítás esetén is kiválóan fog működni.

Tipp a megvalósításához

Szervezz brainstorming üléseket: Hozz létre interaktív üléseket, ahol mindenki szabadon megoszthatja ötleteit és javaslatait a projekttel kapcsolatban. Bátorítsd a kreatív gondolkodást és az új megoldások keresését.

Az agilis projektmenedzsment tehát egy rugalmas és hatékony módszer, amelyet eredetileg az informatikai területen alkalmaztak, de mára számos más területre is kiterjedt, beleértve a pályázati projektmenedzsmentet is. Ez a projektmenedzser módszer teszi lehetővé, hogy a projektmenedzser gyorsan reagáljon a változó igényekre, prioritásokra miközben folyamatosan biztosítja a pályázati projektek magas minőségét.

Mindezek mellett az agilis pályázati projektmenedzsment számos előnyt nyújt az uniós forrásokhoz kapcsolódó projektek esetében. Az uniós források és támogatások jelentős lehetőségeket kínálnak a vállalkozásoknak, de az ehhez kapcsolódó adminisztráció és bürokrácia sokszor nehézkes lehet. Az agilis megközelítés segítségével könnyebben navigálhatjuk cégünket a pályázati folyamatban, és hatékonyabban használhatjuk ki az elérhető támogatásokat.

Ha szeretnéd maximálisan kihasználni az agilis pályázati projektmenedzsment előnyeit és biztosítani szeretnéd vállalkozásod hatékony megvalósítását, akkor fordulj hozzánk!

Akár meglévő elnyert pályázatához is kérhetsz Mentorálást. Megrendelése esetén havonta többször szakértői tanácsokat és probléma megoldási lehetőségeket kaphat.

Segítjük pályázatod agilis projektmenedzsmentjét, bármelyik szakaszában is jár a támogatás megvalósítása.

Ne hagyd, hogy a projektmenedzsment nehézségei gátolják vállalkozásod fejlődését! Válaszd az agilis pályázati projektmenedzsmentet és lépj egy új szintre az eredmények terén!

 

Bízunk benne, hogy a WiseSense-t választod, hogy segíthessünk a pályázati projektmenedzsment útvesztőiből kiszabadulni, amely tovább növeli az esélyeidet az uniós források eredményes lehívásában.

pályázatírás

Ha bármilyen kérdésed van, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot!

 

Ne felejtsd el, hogy cégünk aktív FacebookInstagram és TikTok social media csatornákkal rendelkezik, ahol további hasznos tippeket és ötleteket találsz.

 

Csatlakozz hozzánk és lépj be a sikeres pályázók közösségébe!

pályázatírás

Iratkozz fel hírlevelünkre

Ne maradj le pályázati lehetőségekről és értékes tartalmakról!
Pályázatképes céged van?

Ingyenes minősítés
10 felhívás
10 év tapasztalat!