WiseSense

E-mail: office@wisesense.hu
Telefon: +36 70 675 9216

linkdin instagram facebooktiktok

Pályázatírás hatékonyan, Projektmenedzsment bölcsen!

Idegpalya-1

4 lépés a megfelelő mentor kiválasztásához

A pályázati projektmenedzsment területén való fejlődés és siker elérése során a megfelelő mentor kiválasztása kulcsfontosságú lehet. Ebben a blogposztban megmutatjuk, hogyan érdemes kiválasztani azt a társat, aki segíthet a kihívások kezelésében.

Olvasási idő: 5 perc

A mentorálás egy olyan lehetőség, amely segíti az ügyfelek egyéni igényekre, pályázatokra szabott tanácsadási és megoldási opciókhoz való hozzájutását. Cégünk mentorálási szolgáltatása  projektmenedzsmenttel kapcsolatos kérdésekben nyújt kiváló segítséget mindazoknak, akik hajlandóak fejlődni ezen a területen.  Nézzük meg tehát miként válasszuk ki magunknak pártfogónkat, akivel együtt kívánunk dolgozni rövidebb/hosszabb ideig.

A mentorálás lényege

A mentorálás fókuszában mindig az ügyfél áll. A szolgáltatás során arra törekszünk, hogy megértsük az ügyfelek sajátos helyzetét és a pályázati projektmenedzsment során tapasztalt problémáikat. Ezekre a nehézségekre alapozva kínálunk személyre szabott tanácsokat és megoldásokat, amelyek segíthetik az ügyfeleket a pályázatok sikeres megvalósításában.
Ügyfeleink szabadon felvethetnek bármilyen pályázati projektmenedzsmenttel kapcsolatos kérdést és problémát.

Közösen dolgozunk az aktuális kihívásokon és olyan megoldásokat kínálunk, amelyek a legjobban illeszkednek az ügyfelek problémáihoz.
A szolgáltatást olyan tapasztalt szakemberek végzik, akik rendelkeznek számos sikeres pályázati projektmenedzsment tapasztalattal. Ezek a tanácsadók nemcsak elméleti ismereteket adnak át, hanem értékes gyakorlati tanácsokkal is segítik az ügyfeleket.

Ezáltal nemcsak tudásátadásról fog szólni, hanem a személyes és szakmai fejlődés elősegítéséről is.

Mentor kiválasztás lépesei

1. Ismerje meg saját cége projektigényeit

Mielőtt elkezdené a keresését, gondolja át, milyen konkrét igényei vannak a pályázati projektmenedzsment területén. Határozza meg, milyen kihívásokkal szembesül és milyen területeken van szüksége egy tapasztalt emberre. Gondolja át, hogy a cégén belül ki fog foglalkozni a feladattal. Milyen erősségeik és gyengeségeik lehetnek a pályázat megvalósítása során.

Azt javasoljuk cégvezetőknek, hogy ha van rá lehetőségük delegálják ezt a feladatot munkatársaiknak.

2. Keressen tapasztalt mentorjelölteket

Keresse meg azokat a jelölteket, akik rendelkeznek számos sikeres pályázati projektmenedzsment tapasztalattal. Az olyan mentorok, akik már végig vittek több pályázatot értékes gyakorlati tanácsokkal szolgálhatnak.

Kérdezzünk rá, hogy mit tudnak az adott felhívásról, amelyen nyertes pályázatunk van. Ennél a pontnál érdemes pár kérdést összeírni, amelyet feltehetünk minden jelöltnek.

mentor

3. Személyes konzultáció és értékelés

Találkozzon az előszűrésen átment, potenciális jelöltekkel személyes konzultáció keretében. Ezek általában ingyenes konzultációk! Ha delegálja a feladatot mindenképp vigye magával azt a személyt, aki a felelőse lesz a projektmenedzsmentnek.

Kérdezze meg tőlük, hogyan tudnak segíteni a konkrét projektben és milyen megközelítéseket alkalmaznak a mentorálás során. Milyen időközönként? Milyen területeken tudnak segíteni?

Amikor találkozik a potenciális tanácsadóval, hallgasson ösztöneire. Érezze meg, hogy mennyire illeszkedik személyisége és értékei adott személyhez. Az empatikus és megértő kapcsolat rendkívül fontos a mentorálás sikeréhez. Keresse az erre utaló jeleket!

Értékelje, melyik tanácsadó illeszkedik legjobban az igényeihez.

4. Alakítsa ki a kapcsolatot

Miután kiválasztotta segítőjét, kezdje el az együttműködést. Határozza meg, hogy milyen rendszerességgel találkoznak. Minden találkozó előtt írja össze kérdéseit, hogy a problémamegoldás hatékony legyen.

Fontos, hogy a mentor tanácsait és útmutatásait érdemes követni. Tapasztalatával mindenképp segíteni tudja a projekt megvalósítását!

Ne ragaszkodjon az első emberhez, akit talál. Lehetséges, hogy több potenciális mentorral is találkozni fog, mielőtt megtalálja a megfelelőt. Ne siettesse a döntést és válassza ki a legjobbat!

Kiknek ajánljuk?

Mentorálási szolgáltatásunkat azoknak a cégeknek ajánljuk, akiknek már vannak nyertes EU-s pályázataik, de a projektmenedzsment területét még nem szervezték ki vagy delegálták a megfelelő személynek. Tovább azoknak, akik nem érzik magukat tapasztaltnak vagy magabiztosnak a pályázati megvalósítás világában.

Célunk az, hogy segítsünk ezeknek a cégeknek az EU-s pályázatok projektmenedzsmentjében és biztosítsuk, hogy hatékonyan és eredményesen hajtsák végre ezeket a projekteket.

Ne vesszen 1 Ft EU-s támogatás se!

Ha bármilyen kérdésed van, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot!

Ne felejtsd el! Cégünk aktív FacebookTikTok és Instagram social media csatornákkal rendelkezik, ahol további hasznos tippeket és ötleteket találsz.

Csatlakozz hozzánk és lépj be a sikeres pályázók közösségébe!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Ne maradj le pályázati lehetőségekről és értékes tartalmakról!
Pályázatképes céged van?

Ingyenes minősítés
10 felhívás
10 év tapasztalat!